Cele mai bune linguri stiuca

Cele mai bune linguri stiuca

Un pescar va avea intotdeauna la indemana cele mai bune scule si echipamente de pescuit si o gama larga de accesorii , momeli si naluci. Acestea vor fi utilizate in functie de tehnica de pescuit pe care o vom folosi sau de pestele pe care il vom prinde si este intotdeauna bine sa avem la noi mai multe echipamente.

Este un lucru binecunoscut pentru toti pescarii ca stiuca este prinsa cel mai usor folosind lingurile oscilante. Indiferent ca este vorba despre lacuri, rauri sau alte ape, lingurile stiuca sunt cele mai potrivite pentru a fi utilizate atunci cand ne dorim un pescuit imbelsugat.

Linguri stiuca de diverse dimensiuni

Ieftine si usor de folosit, lingurile stiuca oscilante prezinta avantajul ca se scufunda usor si pot fi „jucate” in toate straturile de apa, iar rezultatele obtinute vor fi fantastice. Ca in mai toate domeniile exista lingurite si lingurite, iar preferintele pescarilor depind in foarte mare masura de experienta pe care o au in pescuitul la stiuca si de gusturile personale.

Una dintre cele mai bune linguri stiuca cu care am pescuit este Dolinger. Aceasta este foarte ieftina si are greutati, marimi si culori diferite, iar in functie de adancimea la care pescuiesc folosesc greutati suplimentare mai mari sau mai mici.

Pentru cei mai multi pescari caracteristicile cele mai importante pentru linguri stiuca sunt greutatea si dimensiunile, dar pentru mine sunt esentiale cotul si curbura, deoarece consider ca acestea au un rol esential in atragerea stiucilor.

O oscilanta buna plonjeaza sau se scufunda mai greu sau mai usor in functie de curbura.

Cele mai bune oscilante depind de gusturile fiecarui pescar

O alta lingura stiuca pe care am folosit-o cu randament bun este Irlandeza, pe care o utilizez mai des in momentul in care pescuiesc in zone cu  vegetatie acvatica bogata si folosesc tehnica de „jucare” a oscilantei la suprafata.

La inceputurile carierei mele de pescar foloseam uluitoarele linguri stiuca Dr. Pike, dar din pacate acestea nu se mai gasesc iar pescarii care le detin tin la ele si le protejeaza ca pe niste adevarate comori.

Una dintre cele mai usoare si versatile linguri stiuca cu care am pescuit este Versus de 10 sau 14 grame. Este usor de jucat, poate fi folosita indiferent de adancimea apei si poate fi utilizata pentru a prinde mai multe specii de peste.

Nu trebuie sa evitam sa folosim linguri stiuca oscilante special construite pentru a fi folosite in locuri cu bradis sau vegetatie deasa. Sunt de acord ca procentul de rateuri al acestor oscilante este foarte mare, dar evolutia acestora in ape mici nu poate fi trecuta cu vederea.

Unul dintre marile avantaje este faptul ca are carligul protejat, iar datorita acestui fapt oscilanta poate sa fie jucata fara probleme atata pe loc si cat si in trestii sau in bradis, deoarece riscul de a se agata este deosebit de mic.

In plus, acestea au randament bun si la lanseurile lungi pe care le vom face pentru a nu ne divulga prezenta.

Culorile acesteia trebuie sa fie cat mai naturale si mai vii pentru a atrage stiucile.