Lingurite irlandeze

Lingurite irlandeze

Pescuitul la lingura este preferat de multi pescari, deoarece linguritele sunt ieftine, usor de lansat, se pot folosi in mai toate tipurile de ape si pot fi folosite si de catre pescarii incepatori.

In plus, ligurile ofera pescarilor certitudinea ca vor avea o prada bogata (atentie, acestea se folosesc cu preponderenta in cazul in care pescuim rapitori) obtinuta intr-un interval destul de scurt de timp

Lingurile de pescuit sunt de mai multe tipuri (oscilante sau rotative), iar discutia despre cea mai buna lingura de pescuit este intotdeauna una dintre problemele spinoase pentru pescari.

Linguritele ideale sunt foarte greu de gasit

Pentru mine cea mai buna lingurita nu exista, deoarece acestea se aleg in functie de foarte multe criterii. Pot spune cel mult ce lingurita folosesc cel mai des, dar acest lucru nu inseamna ca alegerea mea va fi la fel de buna pentru un alt pescar.

Oscilanta Rublex Eira este una dintre cele mai bune lingurite cu care am pescuit. Denumita in randul pescarilor „Irlandeza”, aceasta lingura mi-a oferit mari satisfactii in momentul in care am pescuit in Delta Dunarii, deoarece parca prindea pestii singura.

Noua oscilanta Rublex Eira are o dimensiune de 76 milimetri si o greutate de 12 grame, fiind ideala pentru un pescuit fara griji mai ales in cazul in care vom pescui in Delta Dunarii.

Cele mai bune rezultate le-am obtinut atunci cand am pescuit in apa de maxim 2 metri, iar faptul ca este grea face ca aceasta sa ajunga repede pe fundul apei. Irlandeza de 12 grame a devenit preferata mea atunci cand pescuiesc la o adancime mica iar apa este plina de vegetatie sau bradis, deoarece aceasta nu se va agata.

Irlandezele nu sunt singura optiune

Nu numai linguritele irlandeze sunt cele preferate de catre pescari. Linguritele rotative nu trebuie sa ne lipseasca din trusa de pescuit, deoarece performantele acestora sunt la fel de bune ca ale linguritelor irlandeze.

Cele mai mici rotative sunt folosite cu succes pentru clean, pastrav si biban iar modelele mai mari sunt utilizate atunci cand vom pescui la stiuca sau la salau.

Caracteristica ce le face diferite fata de linguritele irlandeze sunt vibratiile profunde si puternice pe care le emite.

Rotativele sunt alese in functie de mai multe caracteristici, iar una dintre cele mai importante ramane greutatea. In functie de greutatea linguritei vom afla adancimea la care vom pescui. Cu cat greutatea este mai mare, cu atat adancimea la care vom pescui este mai mare, dar exista si o adancime maxima la care pot ajunge aceste naluci.

Nu trebuie sa ne facem probleme atunci cand am atins adancimea maxima, deoarece aceasta poate creste usor prin adaugarea unor plumbi suplimentari fapt ce ne va oferi posibilitatea de a ajunge pe fundul apei, acolo unde stau de obicei pestii mari.

Carligul este un element foarte important la o rotativa, deoarece acesta este cel ce face diferenta intre succes si esec. Este recomandat sa imbracam carligul cu fire de lana sau o musca, fapt ce ne va creste rata de succes.

Nu trebuie sa ne temem sa folosim rotative speciale ce sunt destinate pescuitului in bradis. Desi au o rata de succes ceva mai mica, faptul ca au carligul protejat le va face sa nu se agate in vegetatie.