Pescuit la clean

Pescuit la clean

Cleanul este unul dintre cei mai gustosi pesti si este unul dintre preferatii pescarilor. Pescuitul la clean este usor, iar utilizarea lingurilor ne va garanta ca vom pleca de pe malul baltii cu o prada bogata.

Datorita faptului ca pescuitul la clean nu necesita o tehnica deosebita sau un grad mare de indemanare si experienta, acest peste este preferatul celor aflati la inceput de drum in pescuit.

Cleanul se prinde cel mai bine cu naluci

Momelile artificiale sunt foarte apreciate de catre clean, iar linguritele rotative se afla in topul nalucilor ce dau cele mai bune rezultate.

Acestea pot fi utilizate la fel de bine atat de pescarii experimentati cat si de catre cei aflati la inceput de drum deoarece nu necesita abilitati deosebite, iar recuperarea acestora se face rectiliniu si la o viteza scazuta, fapt ce va oferi pestelui timpul necesar pentru a repera si ataca prada.

O tehnica folosita pentru recuperarea rotativei in pescuitul la clean este cea „in dinti de fierastrau” in care rotativa este ridicata cu miscari bruste din varful lansetei apei este lasata sa cada pe substrat.

Marimea linguritelor este dictata de adancimea apei si de greutatea pestelui pe care dorim sa il prindem. Cele mai bune rotative folosite in pescuitul la clean sunt cele cu o marime cuprinsa intre 00 si 2.

Alegerea unor produse de marca este foarte importanta in cazul rotativelor, deoarece capatam astfel garantia unor produse de calitate ce vor rezista la actiunea nociva a apei si pe care le putem utiliza o perioada lunga de timp.

Pescuitul se face cu materiale de calitate

Printre cei mai buni producatori de lingurite utilizate in pescuitul la clean se numara Mosca, Panther Martin, Dolinger, Mepps, iar fiecare dintre acesti producatori ne pune la dispozitie o gama variata de lingurite, cu forme, marimi si culori diferite.

Achizitionarea rotativelor se face foarte usor folosind internetul, mai ales ca in acest caz nu vom mai pierde timpul colindand numeroase magazine si comparand preturi si produse, deoarece putem face acest lucru cu un simplu click.

Oscilantele (linguritele oscilante) sunt destul de putin folosite in cazul pescuitului la crap. Acestea sunt utilizate mai mult ca variante de rezerva. Marimea si gramajul oscilantelor trebuie sa fie adaptate stilului de pescuit si al apei in care vom pescui, iar printre cele mai utilizate modele de oscilante se afla cele in forma de „S”.

O alta naluca cu rezultate bune in cazul pescuitului la clean este voblerul. Acesta este la fel de utilizat ca si linguritele si se remarca printr-o gama larga de forme, marimi si culori, iar evolutia si metoda de recuperare sunt foarte facile.

Utilizarea voblerelor este insa mult mai complexa si necesita un anumit grad de experienta si de dexteritate, iar o recunoastere prealabila a calitatilor fiecarui vobler in parte este obligatorie.

Cele mai utilizate voblere sunt cele cu barbeta deoarece nu solicita foarte mult atentia si forta pescarilor si evolueaza la fel de bine pentru toate tipurile de recuperari.

Printre cele mai bune voblere sunt cele produse de Salmo, Dorado, Rapala si Strike Pro.